Πολυτεχνειούπολη: Διακίνηση ναρκωτικών μπροστά σε φύλακες και προσκλητήρια σε Αλβανούς κακοποιούς


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη. Οι μαφιόζοι είχαν φτάσει στο σημείο να καλούν και να φιλοξενούν στη φοιτητική εστία κακοποιούς από το εξωτερικό. Όλοι μαζί έκαναν ληστείες και επέστρεφαν στη βάση…

Τα στοιχεία για την Πολυτεχνειούπολη που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας προβληματίζουν. Οι μαφιόζοι έδειχναν να μην φοβούνται τίποτα. Διακινούσαν ναρκωτικά ακόμα και μπροστά σε φύλακες και είχαν φτάσει στο σημείο να καλούν στη φοιτητική εστία κακοποιούς από την Αλβανία. Τους εξηγούσαν πως έχει η κατάσταση και τους έπειθαν πως το ταξίδι στην Ελλάδα αξίζει τον κόπο.

Πράγματι όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μια σειρά από επικίνδυνοι εγκληματίες βρήκαν καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη. Έκαναν επιθέσεις και ληστείες, με ορμητήριο πάντα τη φοιτητική εστία στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι Αρχές καλούνται να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξαν οι φύλακες. Καθώς σε πολλές περιπτώσεις, έχουν καταγραφεί να πιάνουν κουβέντα με μέλη της μαφίας και να μην αντιδρούν σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, μπροστά στα μάτια τους.

Φως στα όσα συνέβαιναν με τα προσκλητήρια κακοποιών άρχισε να πέφτει τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι αστυνομικοί έπιασαν έναν 26χρονο Αλβανό για 6 ληστείες σε Παπάγου, Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο. Μαζί με τους συνεργούς του, είχε χρησιμοποιήσει μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, που αργότερα μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη. Από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη της συμμορίας, είχαν προκληθεί από την Αλβανία και είχαν φτάσει στην Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Οι αποκαλύψεις έρχονται ένα 24ωρο μετά τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, για χρηματοδότηση από τα μέλη της μαφίας, του νεαρού βομβιστή του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Ανάμεσα σε εκείνους που κατέθεταν και ένας 35χρονος με το ψευδώνυμο «Τίτι» που τότε ήταν κρατούμενος.

Ο 35χρονος θεωρούνταν ως ένας από τους πιο δραστήριους Αλβανούς ποινικούς στον ελληνικό χώρο. Φέρεται ως ηγετικό μέλος της «συμμορίας με τις κιθάρες» αφού σε θήκες για μουσικά όργανα, έκλειναν τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιούσαν για να κάνουν ληστείες.

Η συμμορία του «Τίτι» είχε διαπράξει το 2012 μια δολοφονία ενός 30χρονου σεφ, κατά τη διάρκεια αρπαγής του αυτοκινήτου του, από την πυλωτή του σπιτιού που έμενε στην Καισαριανή. Ακόμα είχε προχωρήσει σε 17 ένοπλες ληστείες σε σπίτια, 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, μια ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ελληνικού ταχυδρομείου, 6 ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, 6 διαρρήξεις και 17 κλοπές αυτοκινήτων, που χρησιμοποιούσαν στις εγκληματικές τους ενέργειες.

Ο «Τίτι» που θεωρείται ότι με τη λεία από τις ληστείες στην Ελλάδα, προχωρούσε σε επενδύσεις με εμπόριο γεωργικών προϊόντων στην Αλβανία, συνελήφθη τον Μαϊο του 2015 στην Ελβετία. Εκδόθηκε στην Ελλάδα και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Όμως τον Ιούνιο του 2019 απέδρασε με 4 ομοεθνείς του και είναι ο μόνος από τους δραπέτες που παραμένει μέχρι και σήμερα ασύλληπτος.

To άρθρο Πολυτεχνειούπολη: Διακίνηση ναρκωτικών μπροστά σε φύλακες και προσκλητήρια σε Αλβανούς κακοποιούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Source link